MOTOR OPTIMALIZÁLÁS

Érdemes-e tuningolni az autónkat? Időnként olyan szituációban találhatjuk magunkat, amikor gépjárművünk gyári teljesítménye nem biztos, hogy elegendő. A nagyobb teljesítményű autók rendszerint drágábbak, és fenntartásuk is többe kerül. Egy jó lehetőség az utólagos optimalizálás, amennyiben növelni szeretnénk az autónk teljesítményét. A tuning során az autó teljesítménye, és a forgatónyomatéka is megnő, ezáltal növekszik a rugalmasság és a menetdinamika, továbbá jelentősen nagyobb vezetési élményben lesz részünk.

Miért érhető el akár 15-25%-os teljesítmény növelés és akár 5-15% fogyasztáscsökkenés? A teljesítmény optimalizálásra azért van lehetőség, mert a gyártók általában 30% körüli, vagy még nagyobb erőtartalékot hagynak az autóban, illetve azok befecskendezését szándékosan csökkentik le. Ebből a kb. 30%-os tartalékból akár 15-25% erőtöbblet hasznosítható a tuning alkalmazásával a befecskendezési folyamat optimalizálása révén.

Miért fogyaszt kevesebbet az erősebb autó? Mivel optimalizáljuk az égési folyamatot, nem erőlködik az autó. Az ideálisabb körülmények miatt jobb hatásfokkal hasznosul az üzemanyag.A módosításokat eredeti szoftverekkel csináljuk helyben saját kezüleg,kizárva a hibalehetőségeket!
© 2015 Vida Autoelektronika Kft.