TELJESKÖRŰ JAVÍTÁS

Az autók klímájának töltése több ok miatt is szükséges lehet. Pl. autószerelői munkák után, tavaszi karbantartás alkalmával, és szükséges lehet karosszéria javítása után is. Mindezek mellett javasoljuk az évenkénti felülvizsgálatot. Ebbe beletartozik a klímagáz lefejtése, megtisztítása, majd a megfelelő mennyiségü új gáz visszatöltése. Tapasztalataink alapján gyakorlatilag nincs olyan jármű ami ne veszítene el évente kb. 10-20%-nyi gázmennyiséget beleértve az új autókat is.

Az autókba beszerelt klímaberendezések használaton kívül hajlamosak a teljesítmény csökkenésre, mivel a hosszú ideig tartó nemhasználat következtében a kompresszor kenőanyaga nem tömíti a rendszert, ezért az alkalmazott tömítések porózussá válnak és lassan elengedik a klímagázt.

Emiatt télen is legalább hetente egy-két alkalommal javasolt a klímát 10-20 pecig járatni. Fontos továbbá a klímarendszer azon részének tisztítása is, ahol tulajdonképpen a hideg készül, ugyanis a keletkezett kondenzvíz nem mindig tud maradéktalanul elfolyni, ez a visszamaradt víz beposhadhat, emiatt az autóban főleg a klíma kikapcsolásának a pillanatában szúrós, penészes jellegű szag érezhető.

Ezt egy speciális berendezéssel lehet a legjobban megtisztítani, ami eltávolítja a kellemetlen szagokat, baktériumokat, micro-organizmusokat.Ez az ózongenerátor ami tulajdonképpen minden baktériumot elpusztít.(Ezt használják a sebészetben sterilizálásra is.)
© 2015 Vida Autoelektronika Kft.